Mycket lyckat arrangemang

Nu i helgen spelades det största sammandraget i seriesammanhang någonsin, alla 14 förbundsserierna på ett och samma ställe samtidigt och det här i Linköping.

Arrangör är som sig bör SBF och drar det tyngsta lasset ihop med Visit Linköping vad beträffar tillstånd, avstängningar mm men som medarrangör står även vi, Lejonkulan, som fixade banor och poängmarkörer, bemannnade sekretariatet och var behjälpliga med det mesta under själva spelet och som traditionen numera bjuder gjorde vi det med glans och har fått idel lovord för vår insats. Sånt värmer alltid.

Anna O var tävlingsledare och skötte det stundtals nog så stressade sekretariatet med bravur, här assisterad av Claes Å men även Anna L, Inger N, Annika B och Ann S bidrog under helgen.

Enda smolket var isf vädret som stundtals inte var på vår sida med starka vindar och slagregn med inslag av hagel som ”grädde på moset”, men vad kan man göra åt vädret?

Redan fredagens ”inbollning” gav en försmak av vad som komma skulle.

De flesta som jag pratade med under helgen var mycket nöjda med det utslagsgivande underlaget, understundom belagt med mycket sten och alltid stenhårt. De som inte gillar denna typ av underlag är helt enkelt inte tillräckligt duktiga och SBFs intention är att underlaget ska vara krävande i förbundsserierna och framför allt i elitserierna.

Ett underlag som ställer krav på spelarna.
Labbe, Göken, Wrang, Ulf, Eva, Håkan, Monica och Magnus vann div 1 Norra V55.

Spelmässigt kan jag konstatera att det var ömsom vin ömsom vatten. Vårt veteranlag vinner div 1 Norra och är klart för elitserien till nästa år men tyvärr klarar vårt öppna lag inte av att förnya sitt div 1-kontrakt utan degraderas till div 2, men detta får ni läsa mer om i respektive lagledares rapport.

Slutligen ett stort tack till alla er som hjälpte till med det praktiska denna helg, allt från licenskontroll, resultatrapportering, klädnypor på plats, banbygge, städning och sist men inte minst avetableringen på söndagskvällen. Ingen nämnd, ingen glömd. Det blev trots allt inte så sent, var nog klar med ett lass upp till boulehallen runt kl 19:30. Då var det värre på lördagen då spelet pågick till kl 20:55.

Förbundets Mattias T avslutar helgen med att vika ihop sekretariatet.

…./Johan N, ordf och en av två domare under helgen.