Öppet serielag – div 1 norra

Utgångsläget var inte det bästa för vår del inför den andra seriespelsomgången. Med endast två poäng i bagaget från första omgången var målsättningen nu att hålla oss kvar i div 1. Vi visste att det skulle bli tufft och att det skulle krävas många poäng denna omgång.

Vi inleder starkt med oavgjort mot Sitting Boule, ett motstånd med lagdelar som var långt fram i öppen trippel i senaste SM och som när denna helg summeras, var på håret att vinna serien och gå upp till elit.

Efter lunchen (ja, vi hann bara ett möte innan lunch,  surprise!) var motståndet Borsten. Innan det mötet fick Peter tyvärr avvika pga av sjukdom och Stefan blixtinkallades. Vi vinner komfortabelt mot Borsten och tar två viktiga poäng.

Sista mötet dag ett var mot TED. Vi är nära men räcker inte riktigt till och förlorar 1-3. Men tre poäng dag ett är bra och ger oss möjligheten att med fortsatt bra spel klara oss kvar i div 1.

Dag två inleds med spel mot Sundsvall. Detta mötet är oerhört viktigt för båda klubbarna då Sundsvall ligger näst sist, en poäng före oss. Tyvärr är inte boule-gudarna med oss i detta möte, nej vänta… …jag omformulerar, boule-gudarna är helt emot oss detta möte som slutar med förlust 0-4. Därmed är vår möjlighet att hålla oss kvar i div 1 borta. Surt…

Henke, Johan och Jakob försöker hitta det vinstgivande spelet innan mötet med Sundsvall.

Vi möter serieledarna, och blivande seriesegrare, Boo i sista. Det mötet slutar 2-2 vilket känns bra efter den tunga förlusten mot Sundsvall. Ja, tänker ni, det är ju inte så svårt att ta poäng mot seriesegrarna i en betydelselös match. Faktum är att seriesegern avgjordes i sista mötet eftersom Sitting Boule fortfarande hade möjlighet att passera Boo och knipa första platsen. 

Vi gratulerar Boo till seriesegern och för vår del blir det att ta nya tag nästa år i div 2.

…./Jakob J, lagledare