Nya mästare i MxT!

KM i MxT, dvs mixedtrippel, uppenbarligen inte en av de mest populära KM-klasserna i Lejonkulan. I år samlade den nio lag, det sämsta antal lag rent speltekniskt man kan tänka sig så länge vi kommer över stipulerade den undre gränsen för KM, åtta lag. Vi får gå tillbaka ända till 2012 för att hitta samma låga deltagarantal. Varför blev det så i år? För mycket boule på sistone, det var ju fullt upp förra helgen, för mycket annat som lockar så här mitt i augusti? Många är borta på andra aktiviteter och då klassen är beroende av könsfördelning kan det bli kännbart. Vi får försöka analysera oss fram till om vi som klubb kan göra något för att det ska bli populärare.

Men hur gick det för de tappra nio lag som var på plats utanför boulehallen för att på de understundom svårspelade banorna göra upp om årets titel? Nio lag ger tre 3-lagspooler och då bara ett av förra gångens finallag var på plats blev det ingen seedning att tala om. Med enbart 3-lagspooler är det heller ingen som behöver åka ut i två raka, alltid något att sätta upp på pluskontot.

Pool 1 vann Wrang/Lotta/Claes som bjöd Torkil/Labbe/Ingvor på en Fanny i första matchen och följde upp det med att slå Årnisarna/Arne med 13-7. Torkils lag kom trea.

Team TLC med ryggen mot kameran bjuder Labbe & Co på en Fanny.

Pool 2 vinner makarna Tollin/Henke i vinnarmatchen över Staffan/Viggo/Marie efter att ha vunnit första på WO. Per/Inger/Gunilla blir trea i poolen.

Marie och Viggo, I lag med Staffan gick ur poolen som tvåa.

Pool 3 Tas hem av det enda ”seedade” laget, 2022-års tvåor Inger/Lennie/Göken som besegrar undertecknad/Gitten/Bengan med 13-12 i vinnarmatchen. Vi vann vår första på WO. Sen får vi stryk av Håkan/Monica/Sten-Magnus och blir trea i poolen. Inget bra KM-år i år. Tror inte jag vunnit någon match öht men i morgon är det singel!

Forna silvermedaljörerna Göken/Inger/Lennie tog hem pool 3.

Jaha, ja, två lag direkt till semi och fyra som ska göra upp om de andra två platserna via var sin kvartsfinal. Först ut är Joakim/Inger/Henke som åker mot Håkan/Monica/Sten-Magnus med 8-13 på bana 4, vi lottade nya banor till alla matcher efter poolerna, efter att Monica som startade dagen lite svajigt fick ordentlig ordning på sitt skytte. I den andra kvarten, på bana 8, är det jämt och även om Staffan/Viggo/Marie kommer igen fint och hämtar ikapp ett stort underläge vinner till slut Arne/Årnisarna med 13-11. Puh! , sa väl dom.

Semi 1, bana 1, Wrang/Claes/Lotta vs Håkan/Monica/Sten-Magnus 1 (mycket ettor här) – 13. I princip spel mot ett mål och Håkan/Monica/Sten-Magnus klara för final. Heta nu även om vinden närmar sig Bilbörsenstyrka men solen har nu äntligen börjat värma.
Semi 2, Arne/Årnisarna vs Inger/Lennie/Göken, de sistnämnda svajar i både skytte och lägg medan Inger Å lägger som en klocka. 13-8 och klart för final mellan Håkan/Monica/Sten-Magnus och Arne/Årnisarna.

Som av en lycklig ”slump” ska finalen spelas på bana 6, mitt framför borden, dvs på bästa tänkbara publikplats. Lagen följs åt inledningsvis men sen drar lag Arne ifrån lite och går upp till en typ 7-4 ledning. Lag Monica vill inte ge sig, och vem skulle vilja det? utan kommer igen och tar ett par vändor men i nästa vända missar Monica skott som dock följs upp av två riktigt fina ”cornerguarder” från Håkan/Sten-M tätt framför lillen. Årnis skjuter effektivt bort båda. En vända senare är ställningen 11-7 till lag Arne när historien, iaf till viss del upprepas.

Gesten talar sitt tydliga språk.

Lag Monicas sista klot läggs kloss lillen. Årnis skjuter, träffar men lillen går bakåt och där ligger ännu ett av motståndarnas klot. Årnis skjuter och stannar. De kan nu lägga för match med sina tre kvarvarande klot och har ”hur mycket som helst” att lägga på, men det ska ju göras också och det gör dom. 13-7 till förra årets svenska mästare i MxT V75 som nu även kan titulera sig klubbmästare. GRATTIS!

Årets finallag, till vänster tvåorna Monica/Håkan/Sten-Magnus och till höger vinnarna Lars-Erik/Inger/Arne.

Om jag, efter en snabb koll fattat rätt, så är detta Inger och Lars-Eriks första KM-tecken, än en gång grattis. Arne har vunnit förr, iaf MxT 2018 ihop med Inger B och Göken.

Nu laddar vi för morgondagens singel.