Tomas tar dubbeln!

Ja inte i dubbel förstås, utan en dubbel, i singel och skytte. Tomas möte Charles Crane i finalen och redan då stod det klart att det skulle bli ett nytt namn i vandringspriset. Båda i final med fina skalper i bagaget. CC slog ut Labbe i semi och Joakim i kvarten medan TP eliminerade Sten-Magnus i semi, det höll alltså på att bli en ren Lambohovsfinal, och Johan B i kvarten.
Här är mina noteringar från finalen: T börjar med en trea efter en bom av C, sen lägger C bort tre och bjuder in T till en ny trea efter bra läggspel. T skjuter men tar eget. Dyrt – tre till C. Mycket bra lägg av T som följs av en bom av C sen lägger T fortsatt bra för en ny trea. Den fjärde på raken. T skjuter och stannar vid lillen T lägger sen in en till på lillen. Två poäng och 11-3. Bra lägg av C men än bättre av T.  C skjuter bort men T lägger dit en ny dräpare som C bommar. Kort skott som hugger i underlaget och hoppar över. T fortsätter att lägga bra men C lägger en framför lillen som T skjuter bort och stannar typ 10 cm från lillen. Match på plats. C bommar och blir kort med sista lägget. Match till T 13-3. Grattis!

Årets singelfinalister, tvåan Charles och vinnaren Tomas.

Annars började dagen med att jag kunde konstatera att vi två sena anmälningar till trots inte kom upp till fler än 15 startande, det minsta startfältet i singel sedan 2001! och inte en enda dam. Iofs mötte jag en redan i första matchen, Fanny tror jag hon hette men det behöver vi inte gå in närmare på och Ingvor och Gitten tittade förbi och publikade ett tag. Det var allt. Tunt är väl bara förnamnet? Vad gör vi för fel? Är det så enkelt som att det är fel helg?

Titelförsvarande Labbe seedad i pool 1, semifinalisterna från i fjol, Göken och Åke i var sin pool, 2 och 3, medan finalseedade Bror inte var med alls i år. Labbe höll sin seedning och tog hem pool 1 före Johan B. Trea kom Håkan J och Håkan E åkte i två raka efter snöpliga 12-13 mot sin namne.

Pool 1 är redan igång.

Charles tog hem pool 2 med Staffan på andraplats efter att ha slagit ut både Wrang och Göken. Pool 3 var dagens enda 3-lags och den Tomas hem efter vinst över Åke i vinnarmatchen. Sen slog Joakim Åke i skilje. Sten-Magnus tar hem pool 4 genom seger över Claes i vinnarmatchen medan jag efter att ha slagit Viggo i förlorarmatchen med 13-12 eliminerade Claes. Viggo spelade mycket bra under hela vår match och att han inte vann får helt och hållet tillskrivas hans bristande rutin, kunnandet har han, i massor.

Viggo försöker hålla koll.

Kvartsfinaler:
Labbe – Johan N 13-11
Charles – Joakim 13-7
Tomas – Staffan 13-7
Sten-Magnus – Johan B 13-5

Semifinaler:
Labbe – Charles 4-13
Tomas – Sten-Magnus 13-7

Utslagna i semi.

Dubbel var det, vi sköt också, som brukligt efter singelturneringen eller iaf så fort vi har funktionärer utslagna och det hade vi så ett par skytteserier hann vi med innan singelfinalen. Det visade sig bli en väldigt tight tävling i denna klass både i toppen och i botten och förvånansvärt mycket avgjordes på lilleskott. Glädjande kan jag konstatera att vi inte hade någon nolla i startfältet i år. Iofs kan man då alltid bli bättre men det känns inte så kul att kamma noll. Vann gjorde alltså Tomas, på 20 poäng, vilket säkrades genom en lille på 6 m. Tvåa Staffan på 19 p, vilket säkrades genom en lille på 7 m och trea, fjolårsvinnaren Daniel, på 18 men han missade lilleskotten. I botten Claes på 5 p med en lille på 9 m! och pinnen bättre jag själv med en lilleträff på 7 m. Värst av alla när det gällde lilleträffar var dock Wrang som fram till de två sista skotten stod på noll. Lillen på 8 m – check och som avslutning sätter han en back på lillen på 9 m. Lillen backar typ 15 m och in genom dörren till boulehallen. Utan tvekan helgens skott.

PlSkyttKlotLille föreKlot mKlot föreLilleSumma
1Tomas6630520
2Staffan1328519
3Daniel11340018
4Viggo70001017
5Johan B7310516
6Håkan J0352514
7Wrang00001010
8Labbe6310010
9Charles610007
10Johan N100056
11Sten-M003306
12Claes000055
Vid lika vinner den med flest 5:or.

Tomas vinner på 20 poäng, vilket är snittet för seger de senaste tre åren. 12 skyttar är däremot typ 5 under snittet.

Skyttemästaren i aktion.
Ibland fastnar även jag på en bild. Frågan är om det är bra….? Foto T Wrang.

1 idé beträffande “Tomas tar dubbeln!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *