Seriespelet i Linköping

Nästa helg, dvs den 10-11 augusti, är det dags för seriespel igen, denna gång i Mönsterås för distriktslagen och här hemma i Linköping, på Bilbörsen Arenas parkering, dvs på samma plats som vi arrangerade slutspelet 2017, för de nationella lagen.

Så här glada var vår långväga gäster då, 2017. Vi hoppas givetvis på glada miner även denna gång.

I inbjudan står det att vi, Lejonkulan, arrangerar detta ihop med SBF. Vi må vara med och hjälpa till med banläggning, sekretariat och lite annat men annars sköts allt ”tungt” som tillstånd, el, avstängningar mm av SBF och Visit Linköping. Det enda tunga vi tagit på oss är att hålla med anslagstavlan till sekretariatet.

Men vi behöver din hjälp med att dra snören, ställa ut poängmarkörer och två personer som ska vara någon typ av ”allt i allo” under spelet i den händelse att det inträffar något som behöver fixas, typ att ett snöre går av eller att klädnyporna är borta från en poängmarkör.

På torsdag den 8.e kl 14:00 behöver vi vara 10 personer för att fixa till merparten av banorna. Om inte allt går att ordna då så tar vi resten på fredag morgon. På fredagen ska det köras en ”uppvärmnings”-tävling med liknande upplägg som den i Västerås, för er som var med där i fjol. Vi behöver nog en ”allt i allo”-person då också.

På själva speldagarna är det i skrivande stund oklart hur många vi behöver till sekretariatet men de två ”allt i allorna” behövs och det gäller då hela dagen, typ 08:30 till runt 20 på lördagen och runt 17 på söndagen.

På måndag den 12 ska vi vara tillräckligt många som hjälper till med rivningen så att det går snabbt och smidigt.

Vi behöver hjälp med transport av whiteboarden från boulehallen till arenan, så någon som har tillgång till släp får gärna ställa upp på fredagen och när den ska tillbaka.

Vår förhoppning är att de som har möjlighet att jobba kl 14 på torsdagen anmäler sig till mig på mailen eller på annat sätt. Vi ser på plats hur mycket som är kvar att göra fredag fm. Sedan åker två trupper till Mösterås på fredag och två spelar här i Linköping. Är du uttagen till någon av dessa ska du givetvis inte jobba, men det är tillåtet att hjälpa till med något om så skulle behövas för den som kan, ex vis på fredagskvällen. Men de som kan förväntas att hjälpa till på måndagen. Under själva spelet hoppas vi kunna lösa bemanningen mha av de som inte spelar.

Detta är ett gyllene tillfälle att visa upp vad vi kan som delarrangör men det sparar dessutom en hel del pengar åt klubben i och med att vi spelar på hemmaplan och vi får utöver ett arrangörsbidrag från SVF även behålla överskottet från uppvärmningstävlingen.

Med hopp om god uppslutning och fina resultat på banorna.

…./Johan N, ordf