Islandshästar och boulespelare…

Vad har islandshästar och boulespelare gemensamt månne?

Jo, båda tävlar på Häradsvallens travbana i Mönsterås!

Mönsterås bouleklubb letade efter lämplig spelplats för seriesammandraget. De letade efter grusytor i närområdet och upptäckte travbanan utanför samhället. Perfekt visade det sig vara med varierat underlag och vacker inramning. Dessutom befintlig kiosk och lunchservering.

Lejonkulans lag i div 3 öppen, utvecklingslaget, reste ner till Småland redan på fredagen och inkvarterade sig på STF:s vandrarhem i Oskarshamn.

Tyvärr insjuknade lagets skyttekung, Viggo, dagen innan så vi fick klara oss med 7 spelare. I laget ingick Inger B, Staffan, Lennie, Kevin, Anders B, Per N och undertecknad.

Med en blygsam insats i Gränna i juni och 4 poäng i bagaget hade vi kniven på strupen. På lördagen inledde vi med en oavgjord match mot Mönsterås efter att ha vunnit de två första matcherna. Borde varit en 2-poängare!

Matchen mot TPC (Tjust) blev ånyo en oavgjord.

Avslutade dagen mot BVP där vi förlorade med 1-3.

Kändes inte helt bra när vi tog oss tillbaka till Oskarshamn på lördagskvällen…

Inför söndagens spel hade vi endast 6 poäng sammanlagt. För att hålla oss kvar i serien krävdes med all sannolikhet två segrar. Vi möblerade om en del i lagen.

Tog oss an Västervik först och vann med 3-1. Slutmatchen mot Tranås blev en gastkramande match påhejade av BVP:s spelare. Lyckades vinna med 3-1 efter särspel där Kevin började med att lägga 15 cm framför lillen. Tranås kom inte åt vårt klot och segern var ett faktum. Vi var glada över att ha kommit upp i 10 poäng och klarat oss kvar i serien. BVP var lika glada och tacksamma då de därigenom stod som seriesegrare.

I vårt lag gjorde alla spelare en habil insats, inte minst debutanterna i seriesammanhang, Anders Bergenstråle och Per Nordström.

//GöranC,lagledare

1 idé beträffande “Islandshästar och boulespelare…”

Kommentarer är stängda.