Azer lämnar inga WO, tar dubbla Fanny med reserverna och vinner serien.

Omgång 7, 6 ,mars. Då både Gitten och Claes är förhindrade att spela sista omgången söks med ljus och lykta efter ett ett par reserverer. Janne Å är tidigt på men det ser länge ut att gå om intet efter det ena återbudet efter det andra och det finns ju inte så många boulespelare kvar att välja på. Stefan B som varit sjuk en längre tid och till råga på allt tydligen inte var helt pigg denna kväll heller ställer iaf upp. Spelsugen antagligen. Och det gick ju bra. 13-0 mot Labbe och 13-0 mot Devil Heart. Seriesegern fixad.

CJN_121028_031
Janne Å, och Stefan B, hoppar in i Azer och fixar till en serie-
seger med besked.

Närmast efter hittar vi Lejongap som gjorde vad de kunde men vad räcker det i detta läge? 13-11 mot Par a Boule, som slutar på fjärdeplats efter Bel Azur (också en dubbel ikväll) och 13-1 mot Aero P. Aero P som även fick däng av Stålkulorna hamnar näst sist och får rikta in sig på kvalserien som börjar nu på måndag, den 11 mars.

Devil Heart har inte en bra kväll utan får se sig besegrade av både Irro, 13-12, och Azer, 13-0, men klarar ändå att knipa åttonde och sista slutspelsplatsen med 4 pinnar bättre diff än Instrumentboulaget.

Irro hade det motigare. Trots seger över DH, se ovan och en knapp förlust mot Lundby, 11-13, räcker det inte för att undvika kvalet. Fyra från slutet och i sällskap med just Lundby, tidigare nämnda Aero och Labbe & Co.

CJN_121212_062
Dystra IRRO-miner. Kvalet väntar.

I ingen mans land hittar vi IB och Bergbullarna. IB med två vinster och BB med två förluster denna sista omgången. För dem inomhussäsongens absolut sista.

CJN_121212_003
-”Nej den rullar igenom”, tycks Liselott tänka, men Bergbullarna rullade
varken för långt eller för kort, utan stannar på plats 10 och ”slipper”
bäde slutspel och kval.

På måndag den 11 mars kl 18:30 spelas den första matchen i kvalet. Lottningen är inte klar men det är de deltagande lagen:

Irro, Lundby Boule, Aero P, Labbe & Co, 31:an, Doggi Boule, Perma och The Only Ones.

Onsdagen den 20 mars kl 18:30 börjar slutspelet, men först ska Azer välja motståndare. Det bör väl ske runt 18:15. Sen väljer Lejongap osv.

Sluspelslagen: Azer Petanca, Lejongap, Team Bel Azur, Par a Boule, Skrotkastarna, Stålkulorna, V2 och Devil Heart.

Omgång 6, 13 feb

Azer håller undan, en Fanny till trots. I dagens första match var det inte mycket som stämde för Gitten och Claes, ingenting faktiskt om man ska gå efter resultatet, 0-13 mot Par a’ Boule. De tog sig dock samman och kunde slå Lejongap i lilla seriefinalen med klara 13-6. Närmast bakom hittar vi nu istället Skrotkastarna som i och med en dubbel, 13-12 mot Irro och 13-5 mot Lundby, gick om Lejongap och inför sista omgången är det lag som har störst chans att snuva Azer på seriesegern.

CJN_121212_001

Ska Claes och hans skrotkastande bror ta sig förbi Azer i sista
omgången?

V2 hade en tung kväll. Var det Evas förklyning som redan började spöka? Sammanlagt 6 pinnar på två matcher är väl inte direkt säsongsbästa och man dalar ned i ”ingenmanslandet”. En pinne upp till slutspel och en pinne ned till kvalserien. Är det månne slutspelat efter nästa omgång?

På bästa kvalplats hittar vi Aero P, på lika många poäng som lagen närmast före, dvs 4. Bottenlagen, alla tre, har tre poäng. Från sista slutspelsplats till jumboplatsen skiljer två poäng. En omgång kvar – allt kan hända.

Men innan dess är det Cupen. Har ni missat att anmäla er så skicka ett mail till Johan. Senast lördag kl 18. Sen lottar vi.

Omgång 5 30 jan

Ursäkta dröjesmålet men nu är min dator igång igen och tabellerna uppdaterade.

VAd värt att notera från omgång 5 då? Aero P slår alla med häpnad och vinner klart över Azer. Nu var iofs Azer lite sjukskrivna men reserven MAlin har ju rutin så det borde räcka. Räckte gjorde det mot  Stålkulorna dock, som besegrades med 13-11- Axer behåller därmed förstaplatsen.

CJN_121212_022
Claes kvar i toppen trots sjukfrånvaro.

Lejongap kommer närmare, nu med två raka 13-2 Stålkulorna och 13-11 lite trixigare där, mot Labbe. Detta till trots klart sämre diff än Azer.

Par a’ Boule vinner dubbelt och har nu stadig mark under fötterna medan V2, som fick ge sig med knappa 11-13 i den första mot just Par a B ligger hotfullt nära ”ingenmansland” på sista slutspelsplats.

Irro har det tuft och ligger efter två nya förluster sist med enbart två pinnar. Ovanför dem hittar vi ett koppel av lag, närmare bestämt 5 stycken som väl tänkt göra upp om kvalserieplatserna vad det lider. Två omgångar kvar tills vi ser hur det gick.

Omgång 4 16 jan 2013

Ingen rubbar Azer. Två nya, övertygande, segrar och fortsatt läge i toppen. Bel Azur tar Lejongap i matchen om andraplatsen med knapp 13-11 och genom storsegern över historiskt svårknäckta Par A Boule är de nu tvåa. 12 pinnar bättre diff än Lejongap.

CJN_121212_047
Ivan och Håkan förlorar toppfighten bakom Azer mot Azur och ligger nu trea.

V2 vinner släktfejden med minsta möjliga marginal, det gäller väl att hålla gamlingarna på så gott humör som möjligt, och tar sig i och med den segern och segern över Aero P upp på sista slutspelsplats. Instrumentboulaget som står för kvällens långkörare, förlust mot Bullarna från Berg med 12-13 ligger ihop med bullarna från Lundby mellan strecken och lurar. Ska det bära av uppåt eller nedåt i nästa omgång? På kvalplats just nu Irro, Labbe, Bergbullarna och Aero P. Aero har inte så mycket luft under sig i tabellen som man skulle kunna tro, men det är ändå bara två pinnar upp till ”fast mark”.

Omgång 3 12 dec

Skrotkastarna gör ett ryck, vinner två idag och tar rygg på ledande och till synes omöjliga Azer. Efter en knapp seger, 13-10, över olyckliga Labbe som fortfarande jagar sin första seger, satt det väl desto skönare att få slå toppkollegan Lejongap med hela 13-2.

CJN_121212_055 
Skrotkastarna har hittat formen lagom till juluppehållet och ligger nu tvåa.

Utöver Azer och Skrotkastarna var det bara gamla anrika Instrumentboulaget som mäktade med en debbelvinst denna afton, även om Par a Boule var nära. Snubblande nära faktiskt, men 12 räcker som bekant inte och den här gången var det Devil Heart som drog det långa strået.

CJN_121212_014
Instrumentboulaget tar sig samman, vinner dubbelt och ligger för tillfället på sista slutspelsplats.

Under strecket och som får fira jul på kvalplats hittar vi förutom Labbe även V2, Bergbullarna och Aero P. Alla på 1 seger. Mellan strecken och med två segrar var hittar Irro och Lundby. De senare som föryngrat laget ordentligt och det räckte till seger över Aero P men inte mot IB.

CJN_121212_029
Lundby Boule, dy. Siv och Bo alias Johanna och Kenneth.

Missa nu inte Annandagsflaskan. Glögg och pepparkaka ingår, spelstart klockan 10.

Omgång 2 28 nov

Två lag i topp, obesegrade på tre vinster vardera, Azer och Lejongap. Över strecket hittar vi också helt planenligt Team Bel Azur, V2 och Par a’ Boule. Stålkulorna överraskar positivt efter en blek utomhussäsong och Devil Heart verkar gå en ny vår till mötes. Två raska nu i täta duster med Aero P och Labbe. Labbe ja, ser inte bra ut alls. Bottenkänning och en mindre hedersamt hållen nolla.

CJN_120221_7061

Håkan J laddar för skott. Hur långt räcker formen i år?