31:an vinner division 2

Omgång 6, 25 feb. Först ut efter cupuppehållet är div 2 och då tillika med sista serieomgången. De har alltså spelat färdigt grundserien och överst i tabellen hittar vi 31:an som i en mycket jämn serie till slut vinner med ynka 4 pinnar bättre diff än Doggi-Boule och ytterligare 16 upp på Perma. The Only Ones, som tidigare haft ledningen i serien, avslutar med en 6-13 förlust mot Dogs som i sin tur placerar sig på 6.e plats, sist i en trio på 8 vinster. Mellan The O och The Dog hittar vi Boccia Brothers på den försmädliga femteplatsen.

CJN_120828_009

Harriet, och Göte, i 31:an vinner div 2.

Men vad gjorde Doggi-Boule? Inget ont om de gamla kämparna i Kulan och i dag var de tydligen i slag också. Först så när att klämma till Skyttarna, förlust med 12-13, men sen skräller de mot Doggi och vinner med 13-11. Kulans fjärde seger för säsongen och ett resultat som innebär att seriesegern glider Doggi ur händerna och i gapet på 31:an.

Till kval går alltså 31:an, Doggi-Boule, Perma och The Only Ones.

Trots att Skyttarna avslutar vintern med en dubbel räcker det inte till för att undvika kvalserien mot div 3. 13-10 mot Lawinerna efter 13-12 mot Kulan. Par i damer, som tyvär inte gör någon av sina bättre kvällar, klarar dock att förnya div 2-kontraktet med klart bättre diff.

Aurora Bouleealalis tycks trivas i rådande väder, även om det ”bara” är månsken det bjuds på på dessa breddgrader, och efter en inledande seger mot Lawinerna såg det ljust ut. Sen blev det rullbana och ja, då kan det bara gå på ett sätt, eller? 3-13 mot Boccia B och platsen bakom Dogs (mkt viktigt) blev årets facit.

Bill & Boule och Boulerosorna kammar noll idag och gör Skyttarna och Kulan sällskap i nedflyttningsserien.

Måndagen den 11 mars börjar både kval till div 1 och div 2 med en (1) match. Fri träning för den som önskar efter kaffet.

Omgång 5, 4 feb

Nya skiften i toppen. Knappt har Only Ones hunnit etablera sig som ett topplag förrän de åker på en dubbeldäng, Aurora 6-13 och Par i Damer 11-13, och rasar ned till plats tre. I toppen finner vi nu istället Doggi Boule som efter två raka, 31:an 9 och Perma 5, är ensamma på 8 vinster. En kvartet av lag jagar inför sista omgången som avgörs om tre! veckor, just det – det är Cupen emellan, bestående av förutom nämnda 31:or, Only Ones och Perma även Dogs som gått en ny vår till mötes med fyra raka och har nu platsen under strecket.

CJN_121119_042
Seriesegrarna?

Håller Doggi undan och vinner serien? eller kommer Harry förbi? 31:an har en på pappret tämligen enkel (finns det sådana) omgång i sista men det har Doggi också. Även Perma möter bottenlag i sista omgången och ska definitivt inte räknas bort men 20 päng i sämre diff kräver i princip en vinst till. Only möter Dogs, så där har vi ett lag till på minst 8 vinster. Tips: Doggi vinner, kvalplatserna hänger på diffen, Dogs har sämst utgångsläge.

Vänder vi blicken nedåt och det undre mindre trevliga strecket hittar vi i botten Skyttarna (vad har hänt med dom? Blött krut?) Boulerosorna och Kulan på blott 3 pinnar vardera. Mitt föga högoddsartips är att dessa tre lag spelar kvalserie den 11 mars medan Bill & Boule, PIF Vet och Par i Damer gör upp om vem som ska ta den fjärde platsen.

Omgång 4, 21 jan 2013

The Only Ones tar över tronen. Perma som avslutade 2012 så galant tog uppenbarligen inte med sig storformen in i 2013. Blott 10 poäng sammanlagt på två matcher räcker inte till några segrar och raset ned till plats 4 är ett faktum. Lite säker mark, i form av en poäng mer än Dogs som efter en dubbel idag nu nosar på kvalplats, ned till strecket.

Vilka som däremot tycks ha vässat formen över helgerna är The Only Ones, släpper bara 8 pinnar och tar en dubbel som för upp dom i topp. Enda laget på 7 pinnar. Utöver Perma har även 31:an och Doggi 6 poäng. Doggisarna som efter ”chocken” mot ”de enarmade hundarna” tog sig samman så till den milda grad att de bjöd PIF Vet på en Fanny. Den andra i denna division för året.

Tar sig samman gör även Inga P som nu gjorde come back på banan, med krycka till och med. Men sådana futtialiteter är väl inget som får hindra en från att spela bra boule. Lite trevande inledning mot Bill & Boule gav inte så mycket att yvas över, men sen släppte det och Inga är tillbaka i gammal god stil. Förkrossande 13-2 mot Kulan och Par i Damer, den andra är som bekant Gunilla R, hänger med fint i mitten av tabellen på fyra poäng.

CJN_110223_422 
Inga P och Gunilla R, ett Par Damer som minsann inte är att leka med.

Slutligen noterar vi att våra ljus i vintermörkret, Aurora, fick till en dubbel och svingar sig upp från kvalplats, till placeringen precis ovan strecket. Bara två poäng från kval uppåt. Jämn serie detta här. 

Omgång 4, 17 dec

Perma petar ned Harry från tronen. Per och Margareta går från klarhet till klarhet, inte nog med att dom slog Dogs med 13-0 förra omgången, nu sätter dom dessutom en dubbel som avslutning på hösten och tar över förstaplatsen från 31:an som i och med stryk av Boccia Brothers med 10-13 får nöja sig med andraplatsen. Perma slog samma Brothers och även Kulan.

CJN_110830_5423
Pelle L har gått om Harriet i dubbel bemärkelse.

Över strecket hittar vi också Doggi-Boule, som idag hyfsade sin diff ordentligt med två 13-2 vinster, och The Only Ones som slog Lawinerna i en direkt avgörande match om fjärdeplatsen.

Dogs, som till allas vår stora sorg och besvikelse, fick stryk av forna ledarduon från Johannelund, 31:an, med knappa 11-13, tog sig samman och vann istället över Aurora som i och med den förlusten får finna sig att fira jul som jumbo, men det fattas bara en pinne för att ta sig upp över strecket, så än har de väl inte gett upp?

CJN_120402_7843
Mats och Gabriella får inte kulorna dit de vill ha dem.

I botten finner vi även Boulerosorna, Kulan och Bill & Boule där Rosorna stärkte sina aktier lite genom seger över just Kulan.

Nu är det juluppehåll men missa för all del inte Annandagsflaskan. Kortlek, glögg och pepparkakor. 20 kr per skalle och vi drar igång klockan 10. Välkomna.

Omgång 3, 3 dec

31.an, laget som egentligen skulle spelat i div 1, går från klarhet till klarhet och besegrar allt som står i dess väg. Ikväll var det först Boulerosorna som fick ge sig med siffrorna 11-13 och sen kom turen, eller ska vi säga oturen, till Aurora som bara orkade till 7.

namnlöst_050123_001

Harriet, ena halvan av 31:an, leder serien ihop med sin Göte, dvs den andra halvan, och tycks tycka att det är väl inget att orda om.

Lika effektiva är Perma, även om de har några pinnars sämre diff. Dock lika många poäng som 31:an, dvs fyra och tillsammans är det dessa två lag som toppar tabellen före The Only Ones och Par i Damer.

CJN_120106_6637

Pelle L visar ingen nåd, 13-3 mot Skyttarna och 13-0 mot Dogs.

I botten av en lång rad lag på två poäng hittar vi Dogs och Aurora och snäppet under Skyttarna på blott en poäng. Vem har vänt på tabellen?

Omgång 2, 19 nov

Efter två spelade omgångar, har vi betat av tre matcher. I topp utan förlust finner vi The Only Ones och Par i Damer, de sistnämnda behöll sin nolla i förlustkolumnen ”i kavaj” så att säga, då Aurora inte lyckats hitta ersättare under sin Madridresa.

I botten hittar vi, förutom nämnda Aurora (av förklarliga skäl) Kulan, som idag fick ge sig mot Dogs, 4-13 och Lawinerna, 10-13.

CJN_121119_044

Rena rama kenneln, Doggi-Boules Ulf och Inger, flankerar Dogs Johan. Båda
lagen håller sig mellan strecken.