Lejonligans avslutning

Lejonligan som nu klarat av sitt 19-års jubileum, må vara att det inte blev så mycket med det 18,e, har nu haft sin sedvanliga avslutningsbankett.

Siv och Bo, som förtjänstfullt redan till jul dukade upp diverse godsaker för att få oss andra dästa och mindre kapabla till stordåd på banorna, hade nu överträffat sig själva genom att lägga ribban på räksmörgås och minisemla. De tackar nu för sig som sammanhållande kraft i detta sammanhang och lämnar dörren öppen för nya intressenter till hösten. Är det klokt att då lägga ribban så högt? Men vi hoppas att det finns någon som vill ta ansvar för de festligare bitarna runt denna turnering även till hösten. Om jag själv lever och har hälsan så fixar jag givetvis det praktiska runt lottning och resultatredovisning.

Dagen inleddes med en omgång ”kortlek” och vi var 30 spelare på banorna. Jag tror alla kände sig komfortabla med detta, de gamla restriktionerna till trots.

CJN_220304_5.jpg
Siv och Bo ska ha all heder för ett väl genomfört upplägg av årets Lejonliga.

Under fikapausen, eller ska vi säga luinchen? kundgjordes de främsta placeringarna efter årets serie. På femte plats Optimisterna, fjärde Bouletime, trea Maahes, tvåa Wolfram och i topp, Årnis. Applåder. Sedan spelade vi en omgång med lottade lag till och även om ett par matcher drog ut på tiden verkade de flesta vara nöjda med sin insats.

CJN_220304_8.jpg
Dagens mest framgångsrika ”kortlekare”,  Årnis, igen?, Micke, Staffan, Irma och Liselott.

CJN_220304_10.jpg
Slutsegrarna i årets upplaga av Lejonligan, Årnis, makarna Årnfeldt och Tommy P.

Nu är det ju som bekant minst månad kvar av inomhussäsongen, även om det kan dyka upp tillfällen som inbjuder till utomhusspel, så vad gör vi då?

Jo vi bjuder in till en liten miniturnering för de som vant sig vid att spela på fredagar och gärna fortsätter ett tag till.

Vi har tänkt oss följande upplägg:

Samma lag som deltagit i Lejonligan. Är man bara ett halvt lag så kom första gången så ser vi till att lotta in alla intresserade i ett lag. Det går även bra att bilda ett nytt lag enbart för denna lilla turnering. 
Speldagar: fredagarna: 11, 18, 25 mars och den 1.e april kl 09:00. Två matcher varje gång.
Spelform: Monrad, sex omgångar och slut- och placeringsspel den 1.e april.
Startavgift: 20 kr pp. Allt till prispotten.
Hallvärdar: Det lag som leder är öppnande hallvärd gången efter och det lag som ligger sist stänger. Man är bara hallvärd en (1) gång, sen går turen till nästa lag enligt tabellen.
Anmälan: Sker på plats första gången, dvs den 11 mars och då betalar man, kontant eller med Swish (dock inte till Lejonkulans nummer).

Välkomna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *