Håkan och Monica tar sin tredje KM-dubbel

Efter en dag med betydligt bättre väder än vad som aviserats, även om det regnade första timmen, på banorna i Råssnäs, står det framemot kl 19 klart att årets första klubbmästare är Håkan och Monica Eriksson.


Prognosen sa ”ihållande regn, hela dagen” vilket ju inte var direkt upplyftande för oss deltagare och på vägen till Motala började det mycket riktigt att regna. Men Staffan hade med sig sitt bautatält och alla verkade vara rejält påpälsade. För en inbiten boulespelare finns som bekant inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Iofs en ”sanning” med motifikation men i princip.

Vi lottade poolerna, fyra till antalet, i tältet och då det endast fanns ett semifinallag med sedan förra gången den begav sig lottades de, Göken och Arne, in i pool 1. Inte mycket till seedning mao. Lottningen utföll som följer och då vi spelade cirkelpool kastades en del om inför skiljematcherna. Siffran efter laget anger placering och vid cirkelpool kan det hända att tre lag går vidare från samma pool, eller bara ett. 1’or och 2’or vidare till kvart, övriga utslagna.

Pool1 
Göken/Arne – 1
Staffan/Wiggo – 2
Åke/Curt – 2
Carl-Erik/Bigitta – 4

Pool 2
Ann/Inger B – 2
Lennie/Peter – 3
Lennart/Gunilla – 4
Lars-Erik/Inger Å – 1

Pool 3
Ingvor/Birgit – 3
Labbe/Anna L -1
Gitten/Gabriella – 3
Berit/Liselott – 4

Pool 4
Anna O/Johan – 2
Tomas/Claes -3
Hasse/Håkan J – 4
Håkan E/Monica – 1

Mitt i de pågånde skiljematcherna, de drog mao ut på tiden, konstigt vore det väl annars 🙂 bröt vi för lunch. Arrangerande Ann hade bokat bord på ett av sina stamlokus, gammal Motalabo som hon är, Hamnkrogen. Där bjöds på god mat, dryck och kaffe. Alla lät sig väl smaka och nu var humöret betydligt mer på topp då väderapparna lovade uppehåll resten av dagen.

CJN_220521_31.jpg
En av arrangörerna av årets Klubbresa, Ann, den andra var Inger B, och tillika Tävlings-ledare i KM’et, klarade sig till kvarten innan det blev respass.

Tillbaka på Råssnäs avgkorde poolerna, se ovan, och vi klarade oss undan med att bara behöva tidsbegränsa ett par matcher.

CJN_220521_5.jpg
Verkar som om det råder delade menigar om var ”flaskspelet” ska spelas.

Kvartsfinaler

Göken/Arne – Johan/Anna 13-4. Det vinstgivande spelet Johan/Anna hade mot Gitten/Gabriella i skiljematchen var som bortblåst och Göken/Arne kunde vinna komfortabelt.
Ann/Inger B – Lars-Erik/Inger Å 10-13. Den på pappret jämnaste kvarten och enligt Gitten en tuff match. Då jag spelade själv samtidigt är det svårt att ha koll.
Labbe/Ann L – Åke/Curt 13-6. Inte lika jämnt och spännande av siffrorna att utläsa. I övrigt samma kommentar som ovan.
Håkan E/Monica – Staffan/Wiggo 13-3. Kul att vår yngste deltagare, Wiggo i lag med morfar Staffan, tar sig ur poolen. Lite otur kanske att få möta det för dagen bästa laget redan i kvarten men så är det ibland. De kämpade på tappert men hade det jobbigt mot Monicas skytte.

CJN_220521_46.jpg
”Damsektionen”. Intresset för spelet förefaller just nu begränsat men de höll ut till och med finalen vilket inte alla gjorde. 

Semifinaler

Nu är klockan så mycket att orken börjar tryta på sina håll vilket klart och tydligt framgår av de resultat som är kvar att redovisa.
Göken/Arne – Lars-Erik/Inger Å 13-4.
Håkan E/Monica – LAbbe/Anna L 13-4.

Tungt för ”Årnis”, på väg att förlora semifinalen.


”Herrsektionen” av läktare förefaller lite mera på, marginellt, men de höll ut ända in i kaklet.

Final

Håkan E/Monica – Göken/Arne 13-2.

Som sagt, kommentar som passar in på alla tre finalmatcherna får väl bli ”det tycks som om det var spel mot ett mål”. 

CJN_220521_50.jpg
Årets finalister i KM Öd. Vinnarna Håkan och Monica E samt tvåorna Arne och Göken.
Grattis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *