Det lackar mot SM

Efter ett par års ”vakum” är det nu dags för ett riktigt SM igen. Sist det begav sig var här på hemmaplan i Linköping 2019 och i år är det återigen inom ÖSBFs gränser då spelplatsen är Jönköping.

Idag kom SBFs Nyhetsbrev angående SM och för er som inte får det kan jag ju rekommendera en prenumeration. Fixas genom att skicka ett mail till kansli@svenskboule.se med ditt namn och mailadress och skriva att det gäller Nyhetsbrevet.

Viktiga datum beträffande SM och hur vi i Lejonkulan förhåller oss till dom:

9 maj – 19 juni, anmälman är öppen. Anmälan ska ske klubbvis, så ni som spelare/lag anmäler er till önskad tävlingsklass via formuläret (under uppbyggnad) här på hemsidan. Bara att följa instruktionen där. Vill man spela en tävlingsform som kräver lagkamrater men inte har lyckats få kontakt med någon så anmäler man sig ändå, vi försöker få ihop lag så långt det är möjligt. Vi vill inte hamna i att två spelare missar en dubbelstart bara för att de inte vet om varandra. Betalning sker i efterhand till klubben efter utskick från kassören. Nytt för i år är ett det finns en V75-klass som man kan anmäla sig till i samtliga tävlingsformer, om man har åldern inne.  Anmäler er senast den 18.e juni så vi hinner sammanställa. Det kostar 150 kr per spelare och klass, i alla klasser utom för minorer och yngre juniorer som betalar 30 kr.

CJN_150715_117.jpg
SM-markören, ett begrepp sedan millenniet var ungt.

28-29 juni SM i precisionsskytte i Linköping. Vi står som arrangerande klubb och arrangemanget sker i samarbete med SBF. Omfattningen har utökats lite sedan vi tackade ja till detta i och med att alla fyra klasserna ska skjuta samtidigt under tisdagens kvalskytte, kl 16-20. Vi ska ställa upp med åtta funktionärer plus att vi vill ha minst en reserv, utöver att vi har två domare, undertecknad och Rasmus, som ska döma. Berörda är vidtalade och kommer att informeras närmare vi e-post. Skyttet kommer att äga rum på Storgatan mitt emellan en läktare på södra delen av Stora Torget och Folkungabrunnen. Förutom ovan nämnda kval är det preliminär start på onsdagen med semifinaler för Veteran och Junior kl 09, SBF Facebooksänder. Klockan 13:00 börjar SVT sända finalskyttet för Öppen och Dam. Kom och titta!

CJN_160711_113.jpg
In action vid SM i precisionskytte 2016 i Norrköping.

17-23 juli SM i Jönköping. Spelplats för pooler och inledande slutspel fram till och med kvartsfinaler, juniorer undantagna, sker på Elmias parkering. Grus på asfalt mao, liknande både Karlstad och Linköpings tidigare upplägg. Lejonkulan har bokat plats för ett klubbtält. Tre kilomter från Elmia, i Jkpg centrrum, ligger Rådhusparken där centercourten är belägen och där det förutom semifinaler och finaler även kommer att spelas ”flaska” och arrangeras ”prova på”-spel. Nyhet, förutom ovan nämnda V75, är att singeln spelas enbart på onsdagen. Från inledanande pool till finaler på kvällen.

CJN_210904_23.jpg
Rådhusparken i Jönköping vid förra årets SM-finaler.

Ni hittar all tillgänglig info på www.boulemasterskap.se

Finns ingen anledning att vänta – anmäl dig så snart vi fått upp formuläret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *