Snart är det dags igen.

För Cupen alltså. Vad jag erfar är att vi inte spelat Cupen utomhus sedan 2013, det första året vi var på Tallbovallen, så det är väl hög tid…

Om detta stämmer så är Inga P och Gunilla R titelförsvarare men då deras lag inte deltar i år så kommer vi att få ett nytt lag på tronen.

I år ingår Cupen i anmälningsvgiften så det är bara att dyka upp på banorna utanför boulehallen på tisdag i nästa vecka, dvs den 16.e. Vi ska lotta på plats så anmälan om närvaro är satt till senast kl 18:15. De lag som redan nu vet att de inte kan/vill vara med får gärna meddela mig det innan så vi slipper onödig väntan. Det går också bra att medela närvaro innan om man har svårt att hinna till 18:15.

De lag som redan anmält att de inte kommer är:

Boulejokers
AMI
Slussen
Donalda

Det kan vara något mer lag som meddelat att de inte kommer men som jag tappat bort noteringen om, hör isf gärna av er igen.

Avanmälan är dock inte bindande så om något lag ångrat sig är det bara att dyka upp före kl 18:15 på tisdag.

Vi kommer att spela sk A,B, C-pool vilket innebär två kvalmatcher på tisdag, sedan får man se i vilket slutspel man hamnar. Allt styrs av hur många lag vi blir totalt och blir vi för få blir det färre slutspel. Eventuell utjämningsomgång, dvs en omgång som spelas för att få fram rätt antal lag, som är en heltalspotens av två, till slutspslet, sker veckan därpå dvs tisdagen den 23.e.

Och Cupen spelas av tradition med handikapp. Div 1 = 0 p, div 2 = 1 p, div 3 = 2 p och div 4 = 3 p per match. Dvs max handikapp får ett div 4-lag som möter ett div 1-lag, 3 poäng och ett div 3-lag som möter ett div 2-lag får 1 poöng, osv.