Referat från seriespelet i Skövde

Helgen 13-14 augusti var vi med båda våra lag i Skövde för att dels försvara våra platser i division 1 norra, både öppen och veteran spelar där, men även för att givetvis försöka nå så högt som möjligt i respektive tabell. Resultatet blev blandat.

Denna gång var spelplatsen förlagd till banorna utanför Skövdes nya fina boulehall. Vi spelade på sluttande asfalt med stenkross på. Ingen skugga och temperatur uppåt +30 grader båda dagarna. Vi som representerade LEJ var Ulf B, Eva B, Göran G, Lennie A (lagdel 1). Thomas W, Gitten R, Lars L, Håkan E (lagdel 2 ). Varje lagdel bestämde själva vilka som skulle spela. Möte 1 mot 018, Uppsala. Båda våra lag spelade bra, seger 3-1 i mötet, men 018 stretade emot med den äran. Andra mötet var mot BVP, vi tog ledningen med 2-0 men tappade tyvärr båda de avslutande matcherna. Tungt, varje poäng är viktig i den jämna serien. Tredje och sista mötet på lördagen mot CALmar. 1-1 efter två matcher, förlust 9-13, 9-13 i de två avslutande, 1-3 totalt  Riktigt illa, med oavgjort så hade CAL nästan varit avhängda i serien och vi hade troligen varit på säker mark.

Söndagen började med möte mot MALmköping, 2-2 igen, bla en 11-13 förlust, även detta ett tungt poängtapp. CAL vann och närmade sig underifrån. Sista mötet i serien mot redan klara seriesegrarna MAR (Maria). 1-1 efter två matcher med en sur förlust där vi tappade en 12-1 ledning till 12-13. Vi lyckades vinna en av de avslutande matcherna men mötet förlorade vi med 1-3. Vårt enda hopp nu var att MAL skulle få oavgjort mot CAL men MAL förlorade med 1-3… Detta innebär att vi kommer näst sist och blir degraderade till div 2 till nästa år. Riktigt trist!

Sammanfattning: en tung säsong där vi inte lyckades få till laguttagningen av olika anledningar, för låg lägstanivå där vi spelar alldeles för dåligt. Detta varvas med strålande insatser och jättebra spel långa stunder. Vi pratade lite om detta i vår bil hem, saknas det tävlingsvana bland våra spelare? Överlag är det väldigt få spelare i LEJ som anmäler sig till tävlingar i vårt närområde. Vi får hoppas att besöket i div 2 blir kortvarigt och hoppas på snabb återkomst till div 1.

Håkan E

Vårt öppna lag kom trea i div 1 norra och bestod denna gång av Janne Å, Mari M, Rasmus K,
Jakob J, Staffan G, Magnus B, Peter B och Daniel L. Foto Staffan G?

Så här beskriver en av spelarna helgen med det öppna laget:

Referat Skövde – Öppna laget

Som vanligt när någon av Thorell-bröderna är i farten så kantas arrangemanget av en proffsighet från början till slut. Bemötandet är varmt välkomnande (i dubbel bemärkelse) och någonstans finns alltid ”det lilla extra”, vilket denna helg var en fredagstävling av propagandakaraktär på de nylagda seriespelsbanorna. Fyra dubbellag från Lejonkulan deltog på den solgassande parkeringen. Janne/Labbe knep silvret i C-slutspelet och Jakob/Peter en bronspeng i A-slutspelet.

Uppvärmda och klara inleddes seriespelet mot Fagersjö där vi kryssade, vilket skulle visa sig vara temat för större delen av öppna lagets matcher. Indelningen av våra spelare hade blivit ”de unga”: Rasmus, Peter, Jakob och Mari… och ”de starka”: Magnus, Janne, Daniel och Staffan. Båda lagens lyckades slå Fargersjös ena uppställning, men få stryk av den andra.

Därefter mötte vi Sundsvall vilket också skulle bli en tight historia. Båda lagen spelar mycket bra och vi har 2-0 i paus vilket var skönt då ingen poäng var gratis. I andra halvan av mötet får ”de starka” lite grus i maskineriet. ”De unga” lyckas däremot knipa även den andra matchen vilket resulterade i 3-1 och vår första vinst under seriespelet totalt.

Efter välbehövlig mat kunde vi njuta av en skön kväll på en uteservering i stan. Där avhandlades både det ena och det andra och vi gjorde oss redo för söndagens spel. Tanken var naturligtvis att ta så många poäng som möjligt och Nordboulen skulle bli våra första motståndare. ”De starka” lyckas tyvärr inte rå på norrlänningarnas nötande spel. De lämnar verkligen inte många möjligheter och nästan inget åt slumpen. I ”de ungas” match händer dock något väldigt speciellt. I slutet av en mycket välspelad match ligger Nordboulen i brygga då LEJ i ställningen 10-7 har ettan inne och 3-2 i klot. Umeåspelarna drar då på sig sin andra tidsvarning och får inte spela något av de kloten de har kvar varpå Jakob och Peter kan lägga in varsitt klot för match. Tyvärr var det bara ”de starka” som var starka nog att vinna matchen innan lunch och mötet slutar med kryss.

Avslutningsvis ska Lejonen möta ett ungt Sörbyängen. Vi bestämmer oss för att nu kämpa in i det sista mot detta lag som redan visat att de hör hemma i elitserien. Energin börjar dock ta slut hos ”de starka” och de är aldrig riktigt med i sina matcher. ”De unga” spelar å andra sidan väldigt bra boule i slutet på helgen och lyckas övertygande slå båda Sörbyängens lag vilket gav härlig energi inför framtiden. Vi slutar på en 3:e plats i div 1.

Värt att nämna är att vi inte klarat detta utan den finfina hjälp vi fick av Labbe, Arne, Göken och Henke under första seriespelet. När det var manfall i öppna ställde ni upp och spelade väldigt bra stundtals. Vidare debuterade Daniel L på ett väldigt övertygande sätt med ett jämnt och fint skytte hela helgen… mycket imponerande! Jakob som alltid är så stabil på läggpositionen visade att han också är en klippa på mitten. Han axlade den rollen med stor stabilitet. Rasmus visade också prov på sin skicklighet genom att kunna leverera hög kvalitet trots att hans familjesituation inte är den enklaste att kombinera med träningsmängd.

Skribent: Peter Burlin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *