En väldigt trevlig jubileumslördag

Lördagen den 17.e september passade vi på att fria klubbens 30-årsjubileum med både en interntävling och en trerätters med tillbehör.

Dagen som bjöd på för årstiden strålande väder, växlande molnighet och klar luft, även om det var lite kyligt under eken, började som sagt med en tävling som Staffan höll i.

Kvart över nio hade 34 entusiastiska spelare samlats på vår bana framför boulehallen.

Det blev med kortlekens hjälp 14 dubbellag och två trippellag, 8 matcher på tid, ca. 50 minuter, sedan lottades varje vinnare ihop med någon som förlorat första matchen. När andra matchen var avslutad också den på tid, ca 40 minuter, vidtog ny lottning för att para ihop nya lag. I tredje och sista matchen förlängdes tiden till en timme, alla matcher utom en hann spelas till 13.

CJN_220917_7.jpg
Straffan tutade igång jubielumstävlingen straxt efter halv tio.

Vid klockan ett var turneringen slut och då var det bara två som vunnit alla tre matcherna. 

Etta blev Thomas Wrang med tre segrar och klotdiff på 20, tvåa blev självaste festgeneralen Michael Nilsson, tre segrar och 13 plus, trea slutade Janne Åsberg med två segrar men med högsta klotdiffen + 24.

CJN_220917_69.jpg
Dagens enda fullpoängare, tvåan och tillika festgeneralen Micke och slutsegraren Thomas.

Sedan hem för lite vila och byta boulekläder mot feststass.

På kvällen fortsatte jubileumsfirandet på Linköpings festvåning, ”Läkarvillan”, med Michael som festgeneral.

Till slut blev vi 39 glada och festsugna medlemmar som träffades för en helkväll tillsammans.

Det bjöds på en fantastisk trerättersmiddag, som uppskattades av många. Efter varmrätten så guidade vår ordförande Johan Nilsson oss igenom Lejonkulans historia från 1992, då föreningen bildades som Berg Boule, fram till 2022, alltså 30 år. Han visade också ett uppskattat bildspel på dryga 770 bilder som återspeglade många glada bouleögonblick. Kvällen avslutades med en Quiztävling, där vår Richard Hirsch visade upp sin musikaliska talang.  

CJN_220917_91.jpg
Trean i tävlingen med två vinster och en väldigt bra klotdiff, Janne, som tycks ha fått syn på något intressant.

CJN_220917_98.jpg
Stämningen var god runt om på de olika borden och även om just inte detta bord vann den tämligen svåra quizen tycks de inte hänga läpp för det.

CJN_220917_71.jpg
Festens äldste deltagare och tillika hedersmedlemmen Harriet.

CJN_220917_99.jpg
Och de yngsta, Felicia och Sjoerd. 

Jag avslutar med att tacka Staffan för roddandet av tävlingen och Micke för sina insatser för den lyckade festen och deras respektive sammanfattningar ovan och tror mig våga mig på att för samtliga deltagares räkning tycka att det blev en väldigt värdig lördag för klubben som nu går in i medelåldern.

CJN_220917_102.jpg
Inte äldst, definitivt inte yngst, inte längst men varit med längst, undertecknad. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *