Stephane vinner 13-dagssingeln

Efter två tidigare silver och ett guld (2016) vinner Stephane Zaklada åter 13-dagssingeln, men det satt hårt åt in i det sista.

Vi tar det från och med slutspelet, dvs efter de inledande fyra omgångarna monrad, utan tidsbegränsning, då det 32 man starka startfältet skulle reduceras till 16.

Trots många avhopp, pga av något av alla de virus vi har i samhället just nu, de senaste dagarna fick vi ihop ett fullt startfält. Sist in Bosse E , LEJ. Det blev som vanligt tight runt plats 16 och i år hamnade samma Bosse på 17.e plats med 2 segrar och plus 1. På sextonde plats och sista slutspelsplats, Lars L, LEJ, med plus 3 i diff. Noterbart från kvalet är Åke L, LEJ som trots tre segrar inte har bättre klotdiff än minus 4. 13-12 i de tre inledande omgångarna. Det räckte till en 9.e plats. Efter en inledande förlust, 6-13 mot den ständigt närvarande Bo E (som till slut blev den ende som rådde på Stephane idag) blev Stephane åtta i kvalet.

Åttondelar

Lennie A – Lars L 13-12
Stephane Z, TPC – Åke L  13-4
Torkil Å – Mickael D, BVP10-13
Håkan E – Staffan G 11-13
Johan B – Håkan J  13-9
Johan Ö, TPC – Bengt P, BVP13-9
Göran G – Mari M, BRO13-6
Lennart A – Anders H, PEK13-10
Spelare nedan som saknar klubbkod spelar för Lejonkulan

Lennie vänder 2-12 mot Lars L till seger. Johan B tappar en 10-0-ledning till 10-7 men har sen matchläge men stannar med ett par mm kort på 12-6. Håkan får vittring och tar en trea men stannar på 9.

Kvartsfinaler

Lennie – Stephane3-13
Mickael – Staffan  13-11
Johan B – Johan Ö13-8
Göran G – Lennart 13-6

Första gången för dagen på rullbana 2 var inte vad Lennie önskade. Stephane la in det mesta och Lennie orkade inte med att träffa allt. Staffan tappade både lägg och skytte enligt egen utsago mest beroende på att orken tröt fram emot 17-snåret. Göran säger sig spela bättre och bättre ju längre tävlingen fortgår och känner sig trygg inför semifinalen mot vilken Johan det nu blir.

Semifinaler

Stephane – Mickael     13-6
Johan B – Göran G  4-13

Stephane rycker vid ställningen 4-4 med en trea och fyller på med en tvåa och en trea till 12-4. Då släpper han en tvåa till 12-6. Efter ett lägg på lillen som Mickael bommar med sin sista kula är Stephane klar för final.

Mickael Dahl, BVP, på delad tredjeplats.

Göran börjar aningen bättre mot Johan B och leder efter tre raka ettor med 3-0 innan Johan släpps in på resultattavlan med en tvåpoängare. Vilket följs upp med ett par poäng till upp till ledning med 4-3. Sen blir det GG för hela slanten. Tre poäng följs upp med ett par till för att avrundas med en tvåa och en trea till 13-4.

Som han delar med Johan Björling, LEJ.

Final

Stephane – Göran G 13-11

Göran inleder åter med två enpoängare men Stephane kommer igen och förbi, 3-2. Efter en kontring från Stephane som ger Göran poängen turas de om att ta poäng upp till 5-4 för Stephane som då tar en tvåa och gör ett lillryck till 7-4. Är det nu det avgörs? Stephane ångar på upp till 9 när Göran efter ett missat skott av Stephane passar på och snor åt sig en tvåa. 9-6 till Stephane. Göran tar en poäng till men efter ett mediokert förstalägg och ett missat skott tappar han sen en tvåa. 11-7. Göran stretar emot och vägrar ge upp. Tar en etta som följs upp med att Stephane skjuter eget. Göran är nu upp på 10-11.Lägger in ettan och har matchläge genom att kunna spela ut Stephanes tvåa, men kulan smiter förbi, 11-11. Ett par dåliga lägg av Göran bjuder in Stephane i matchen. Men Göran vägrar som sagt att ge upp utan lägger en kula som efter domarmätning håller. Stephane spelar ut den och har två poäng på plats med ett klot kvar och match. Grattis!

Stephane Zaklada, TPC, slutsegrare och finalmotståndaren Göran Gustavsson, LEJ.

Slutligen vill jag tacka alla lejonkulorna som hjälpte till med att få tävlingen i hamn. Gitten, Ann G, Bror och Claes Å i caféterian, Anna O och Thomas i städpatrullen och givetvis även domaren Rasmus Kling.

1 idé beträffande “Stephane vinner 13-dagssingeln”

  1. Hej o tack för en trevlig och bra genomförd tävling, tänkte kolla om det finns några kort upplagda från tävlingen. Det är alltid kul o se lite bilder från tävlingar och som kan spara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *