Sportlovsboule

På sportlovet har vi haft öppet hus för skolungdom. Det fanns möjlighet att prova på boule både på onsdagen och torsdagen. Vi fick besök av skolungdomar från Ekkälleskolan, Kungsbergsskolan och Folkungaskolan, föräldrar, fältarbetare från kommunen och deras assistenter som kallas polare. Dessutom en socionomstuderande.

Viggo var på plats med en kusin och hennes kompis.

Alla tyckte att det var en rolig aktivitet och vi blandade upplägget med  teori, träning och spel under lättsamma former. Bra att vi har våra läderklot och plastflaskor med vatten att träffa. Vi får nu hjälp av fältarbetarna (riktar sig till ungdomar mellan 10-20 år) att sprida information om vår verksamhet till alla deras kanaler inom kommunen och Instagram.

Två killar från Ekkälleskolan kastar läderkula i hink, Michael och Per instruerar fältarbetare från Lambohov/Ryd.

Det finns också en verksamhet som heter Sportis som vänder sig till barn 10-13 år som vi tänkt uppvakta och de har verksamhet bl a i Lambohov och Harvestad. Kontakt finns också med ytterligare ett par skolor som vi tänker uppvakta under tidig vår. Här finns också ersättning från SISU att söka.

Michael visar hur man håller ett klot medan Viggo spelar med tjejerna från Folkungaskolan,
Fältarbetare från Berga kom och spelade en match på torsdagen.
Peter kom med två killar som provade på.

Text och bild: Staffan och Michael.

1 idé beträffande “Sportlovsboule”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *