Janne knep silvret!

Nu i veckan, den 27-28 juni för att vara exakt, avgjordes SM i precisionsskytte och som vanligt på senare år inom ramen för RFs SM-vecka. Denna gång med Umeå som värdstad och BS Nordboulen som lokal arrangörsförening, dvs samma roll som vi hade i fjol.

Janne, som genom 33 poäng i distriktskvalet tagit sig ända till Umeå, sköt som tredjeman i kvalet och landande på måttliga 12 poäng. Skulle det räcka till semi? En nervös, får jag förmoda, väntan vidtog och inte blev det bättre när Mats Lindström från hemmaklubben Nordboulen landade på 13. Men efter ett par, i flera avseende svettiga, timmar är det klart. Janne blir trea i kvalet och får möta nämnde Mats i semifinal. Tyvärr minns jag inte siffrorna men Janne vinner och är klar för onsdagens final där han får möta Håkan Johnsson, Sundsvall.

Klar för final, ihop med en av fyra domare, Rasmus, undertecknad var en annan.

Veteranklassen sänds inte på SVT och körs således först på onsdagen med ”avkast” klockan 09:30. Janne hänger med bra i station 1 som annars brukar vara Håkans hemmaplan men har inte flytet med sig i station 2. Inget av de fyra skotten missar med mer än 5-10 cm men inget av dem träffar. Nu börjar det gå tungt men varför sitta här och fabulera när jag har tillgång till Jannes egna kommentarer:

-”Har reflekterat en del förstås men försöker att ta med mig semifinalen, då allt bara flöt på efter en dålig värmning. Inför finalen kändes allt perfekt, värmde upp på min perfekta bana och allt satt klockrent. Slängde t o m bort några klot i slutet bara för att det inte skulle kännas för bra. Sen… Kändes helt ok avslappnat tills jag inte fick med mig träffarna. Mer och mer stressad när Håkan träffade och mina skott var ”nära”. Men när jag såg din (undertecknads) video och även andra så ser jag ju att jag är stel och inte spelar ut, ser rädd ut! Men man är ganska utlämnad när man står där själv, inte helt lätt när man helt plötsligt är i centrum. Ingen TV-sändning förutom webben men ändå SVT som sprang omkring och filmade lite mer allmänt. 

Men hela upplevelsen var så härlig, tar med mig så mycket positivt och det här betyder mycket för mig framöver. Bara det att fått möjlighet att träffa så många nya vänner är också en så härlig och positiv bieffekt.  Sen kan jag ju inte nog poängtera hur viktigt det är att vara i hetluften emellanåt, det måste måste man för att klara det mentala, det blev jag brutalt varse om 😊

Ha det gott Johan och det var skönt att ha både dig och Rasmus där, tack!”

Här, i station 3, ser man att Janne inte spelar ut utan böjer armen varvid både precision och kraft blir lidande. (Klotet är över A:et i SVENSKA).

Även om Janne givetvis hade önskat att få bjuda Håkan på lite mer motstånd så var han som ni ser ovan nöjd med sin insats och han ska ha all heder för sitt silver. Om ni tycker det är svårt att skjuta under normala förhållanden kan ni ju tänka er anspänning man utsätts för i situationen ovan.

Håkan J gratuleras av arrangörsgeneralen Staffan Karp. Janne ser inte alltför ledsen ut.

Rasmus och jag dömde av förklarliga skäl inte veteranklassen utan vi tog oss an den öppna klassen, men hur det gick där får ni läsa om på annan plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *