Svenska Cupen V55

Lördag 30/9 , kval Svenska Cupen V55 i Jönköping.
Vi som åkte för att representera LEJonkulan var Magnus B, Thomas W, Claes Å, Lars L, Lotta K, Monica E och Håkan E ( spelande lagledare).
Kvalet går till så att det spelas 6 singlar, (1 damsingel, 1 herrsingel och 4 öppna singlar), som är värda 2 poäng / seger, 3 dubblar, (1 mixed dubbel och 2 öppna dubblar) värda 3 poäng och slutligen 2 tripplar, (en Mxt och en öppen trippel) värda 5 poäng, vilket ger 31 poäng totalt att spela om. Klubb som når 16 poäng vinner mötet.

Vi fick möta PEK från Norrköping i första klubbmötet, 10-2 efter singlarna och sen lyckades vi vinna 2 dubblar och den 3.e blev avbruten då LEJ nått 16 poäng mot 2 för PEK.

Andra mötet var mot TRX Skövde. Helt  avgörande möte då segraren gick till finalspel där 8 klubbar gör upp om vem som är bäst i Sverige. Efter 6 jämna singlar är vi i underläge 4-8. Dubbel, mxd vinner 13-5, dubbel 2, 5-13. 3.e dubbeln avbryts då den kommer sakna betydelse inför tripplarna då läget är så att LEJ måste vinna båda matcherna, för TRX räcker det att vinna en match. Efter bra spel av LEJs båda lag är ställningen efter ett tag 9-0, 10-0. Öppna laget avgör efter bra spel i nästa omgång  13-0 !  Mxt tappar en poäng och vinner en, 10-1. TRX lyckas omgången efter ta en trea, 10-4. Det blir spel på långt avstånd, fyra till TRX 10-8. Sen 2p 10-10. LEJ gör ett byte i laget och tar en 1a, 11-10 efter bra läge, med långt avstånd, att göra match. Sista omgången rinner ur händerna, LEJ är tomma då TRX har 4 kulor kvar. TRX avgör på sista kulan och tar en 3a… 11-13 🥲 Så surt att snava på mållinjen men vi faller med flaggan i topp ändå! Bra kämpat av alla spelare, fin stämning i truppen

Håkan E (lagledare)

1 idé beträffande “Svenska Cupen V55”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *