Noon vinner 13-Dagssingeln

En ren damfinal kom att avsluta årets version av 13-Dagssingeln, den 22.a i ordningen, men vi tar det från början.

32 startande, vilket är bra då vi misstänkte att alltid är det väl någon som får problem med att ta sig till boulehallen då det var ner mot 22 grader kallt på sina håll. Men alla kom fram och även om vi fick ett sjukåterbud i sista stund lyckade vi fylla upp startfältet med en av reserverna.

Efter de inledande fyra monradmatcherna var det de 16 bästa som skulle gå till slutspel och denna grupp avslutades, på plats 16, av Anders Holmberg, PEK, på 2 vinster och +-0 i klotdiff. På exakt samma poäng hittar vi Torkil Åsenhed, LEJ, men han förlorade på att han låg sämre till än Anders efter tre spelade matcher. I andra änden, dvs på plats 1, Anders fru Ewa Söderholm-Holmberg, PEK, på 4 vinster och +24, och tvåa var Mikael Pettersson, PEK, också han på 4 vinster men med +16 i diff. Några fler spelare på fyra vinster fanns inte och bäst av de med tre var Arne Johansson, LEJ, +23.

Två rena familjefejder inledde åttondelarna, dels genom mötet mellan Anders och Ewa. Där Anders drog det längsta strået och vann, om än knappt med 13-10. Den andra släktfejden stod mellan Tommy Michanek och Napadsorn Pakkaeng, båda TRX. ”Noon” vann med samma siffror som Anders.

Dagens bästa junior, Viggo Hammarfrid, LEJ, fick se sig slagen av klubbkompisen Martin Dahl, i ännu en 13-10-match medan Mikael P, PEK, och Annette Zaklada, TPC, vann sina matcher över Bengan G och Johan B, LEJ, med 13-9. Göran G, LEJ, vinner över Pär L, TRX med 13-6 samtidigt som farbror Arne lägger in allt bland stenarna på bana 7 och klart besegrar Bengt Pihl, BVP med 13-3. Tightaste åttondelen stod mellan Labbe och Håkan E, båda LEJ. Labbe vinner med 13-12.

Kvartsfinalerna blev nog de jämnaste i tävlingens historia eller vad sägs om: Anders -Martin 12-13, Anette – Göran 13-11, Arne – Noon 11-13 och Labbe – Mikael 13-12?
Semi 1 vinner sen Anette klart över Martin utan att aldrig ha släppt in honom i matchen, 13-2. Semi 2 tar Noon till slut efter seger över Labbe med 13-9.

Glada miner tredjeplatserna till trots. Martin och Labbe, LEJ.

Till slut dags för final. En ren damfinal. Forna klubbkompisarna i Tjust, Anette Z vs Noon, nu spelande för TRX. Trevande inledning men Noon drar i från upp till 6-3. Anette verkar inte vilja vika ned sig utan kommer igen och ikapp till 6-6. Noon svarar och drar ifrån till 9-6. Sen följs de åt upp till 12-9 när Noon placerar en fint lägg 20 cm framför lillen, Två missar från den nu trötta Anette, det kostar på att spela en hel dag, klockan har passerat 19, följs upp av ett uppgivet lägg som inte orkar fram. Saken är klar. 13-9 till Noon och vi har ånyo en kvinna på tronen. Grattis Noon!

Vet inte vad som fångar Anettes intresse bakom min rygg men Noon höll väl fokus bäst då,
både i finalen och vid fotograferingen.

Slutligen ett stort tack till er som hjälpte till i köket med servering av såväl soppa som mackor, kaffe och korv, för att inte tala om steka ägg och baka, Christina, Sari, Anneli och Gitten. Domaren Rasmus som donerar sitt arvode till vår juniorverksamhet och Wrang och Martin som fixade städningen med bravur. Utan era insatser blir det ingen tävling. Själva tävlingsledningen flöt på bra, om jag får säga det själv, med det var nära att det blev en miss men nära skjuter ingen hare. 🙂

1 idé beträffande “Noon vinner 13-Dagssingeln”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *