Äntligen

Blev det lite vår i luften och vi kunde premiärspela på våra utomhusbanor. Vårvärmen var inte helt på plats när vi inledde dagen med ett mycket välbesökt teoripass om spelregler, oskrivna regler, tips om hur man gör då man tävlar i allmänhet och vad som gäller ur ett lejonkulanperspektiv i synnerhet. Allt under sakkunnig ledning av undertecknad, iaf de delar som betecknas Spelreglerna, Jakob J som både lättsamt och tydligt gav nyttiga tips om allt från var man ska stå både när det egna laget spelar och när motståndarna gör det, till en skumning på ytan av begreppet taktik och innebörden av att ”spela spelet”. Mötet lyfte även av relevanta frågor från åhörarna. På det hela taget ett lyckat teoripass, om jag får säga det själv.


Efter dryga två timmar kom det efterlängtade kaffet fram och då hade även solen gjort detsamma så nu drog sig ”alla”, vi var in emot 35 medlemmar på plats, ut till de ännu inte helt klara banorna, det återstår lite linjer och klotstopp, för ett par omgångar ”kortlek” i vårsolen.


Arbetet med banorna ihop med uppsnyggningen av omgivningarna, nya sittgrupper exv. bådar verkligen gott inför den kommande utomhussäsongen med DM i singel först ut den 9.e maj och inte att förglömma Boule 2024, dvs Linköping Bouleserie utomhus med start den 14.e. Än finns det platser kvar, till båda.

”Projektledare Micke N, byggmätarn Torkil och Sten-Magnus under veckans upplinjering”.
”Undertecknad bidrar med att padda till underlaget”

En jätteeloge till först och främst Micke som håller i projektet som i dag, söndag, fått entreprenören att ta bort smörjbryggan och laga lite potthål i infarten, men det är många fler inblandade i detta som äras bör, ingen nämnd och ingen glömd.
För den nyfikne, och måhända arbetsvillige, fortsätter arbetet i morgon måndag kl 12. Välkomna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *