Torkil vinner!

Efter två snuviga och en ”vaccinskadad” reducerades startfältet i vår 13-dagssingel light till 21.

Med blott 21 deltagare beslutade tävlingsjuryn innan spelstart att 12 spelare skulle gå vidare till slutspel i stället för stipulerade 16 och den som efter tre omgångar Monrad inte vuinnit någon match var utslagen.

Efte fyra omgångar Monrad hittar vi, på 13.e-plats och på den sk ”bubblan”, Gitten med två vinster och -5 i diff. Tofteplacerade Claes hade -3. Tight. Peter (21) åkte ut pga brist på segrar medan Roger fick en frisläng för att startfältet inte skulle vara udda i sista omgången. Dock avbröts, läs poängen flyttades upp till 11-11, de två sista matcherna då de var betydleselösa. Roger (16) – Arne (20) 13-11 och Siv (14) – Birgitta (19) 13-12. SIffrorna inom parentes anger slutplacering.

CJN_220106_1.jpg
Peter J debuterade i 13-dagssingeln men hade inte den bästa av dagar och fick se sig utslagen redan efter tre omgångar.

De främsta fyra spelarna, Torkil, Håkan E, Göran G och Ann, gick direkt till kvart. De övriga åtta fick spela åttondel och då gick det så här:

Labbe – Claes        13-6
Janne – Monica      1-13
Staffan – Mari        6-13
Curt – Thomas W   5-13

Tämligen övertygande segrar rakt igenom.

CJN_220106_6.jpg
Janne stonkade på tappert men kunde inte att rubba Monica denna eftermiddag.

I och med detta var det klart för kvartsfinaler:

Torkil – Thomas     13-1
Ann – Labbe          1-13
Göran – Monica     13-5
Håkan – Mari         8-13 

Torkil spelar ”mot ett mål” och ger inte Thomas en chans att ens komma in i matchen. Ann har det lika jobbigt mot Labbe och Monicas fina spel är som bortblåst. Håkan hade kopplat ett litet grepp om matchen mot Mari men ”gick in i väggen” och Mari kunde samla ihop spelet och vända till seger.

Och på det följer helt naturligt semifinal:

Torkil – Labbe       13-8
Göran – Mari        13-6

Torkil vs Labbe var på rullbanorna stundtals bländande men byttes ibland mot rena rasen. Torkils läggspel fällde avgörandet på de både svårlagda och -skjutna banorna. På bana 1-2 var det Gökens läggspel som var klassen bättre än Maris även om hon stundtals skördade poäng med ett aggresvit, och bra, skytte.

CJN_220106_18.jpg
Mari och Labbe på delad tredjeplats.

Final:

Torkil – Göran      13-9

Torkil la genomgående för hela dagen mycket bra och finalen var inget undantag. Göken var som resultatet antyder inte långt efter men en liten skillnad blir i det långa loppet avgörande. Skyttet är inte dessa herrars bästa sida så där ligger det nära till hands att döma oavgjort men är det en tillfällighet att det är två läggare i final?

CJN_220106_27.jpg
Göken rådde inte på dagens sueverän, Torkil, i filnalen utan får nöja sig med andraplatsen.

Avslutar med en gammal klychsa: Gammal är äldst! Grattis Torkil!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *