LEJ visar framfötterna i Varberg

Efterlängtad comeback av Varbergs Strandcup efter pandemin. Boulespel fem dagar i rad i Stenbrottet i Varberg.

Tävlandet börjar med ett företagsevent för olicensierade på onsdagen och fortsätter med den omåttligt populära V60-dubbeln på torsdagen. Denna klass samlade hela 132 lag i år, varav sex från Lejonkulan.

CJN_220630_3.jpg
Snart dags för start i V60-dubbeln.

Bäst gick det för Ulf/Göken som efter de inedande fem omgångarna monrad var obesegrade. Obesegrade var även undertecknad och Gitten medan Ann och Inger var oss hack i häl med blott en förlust. Båda våra topplag åkte på däng i sista matchen och slutade på sjätte respektive elfte plats medan Ann/Inger vann sin sista och således också nådde fem vinster. Deras klotdiff räckte till fjortonde plats och ett litet pris. Det delades ut 16 priser.

Längre ned i resultatlistan hittar vi Staffan/Labbe och Eva/Janne, båda med fyra vinster och Lars-Erik/Inger med tre.

CJN_220630_12.jpg
Klart för dagen och banorna vilar inför V55-trippeln.

Jag dömde den nationella tävlingen på fredagen, V55-Trippel, och för mig gick det bra även om det tog nästan 13 timmar. Var där runt halv nio. 21:20 var det slut. Vårt lag Ulf/Göken/Janne fixade en delad nionde plats.

Lördagen ägnades åt Öppen Trippel, även den en nationell tävling och spelformen var denna dag ABC-pool. Inget av våra lag, nu förstärkta med Mari som spelade ihop med Ann och Inger och Eva Sveen, TRX, som spelade med Eva och Gitten. Båda dessa lag till B-slutspel. Gubblaget bestod av undertecknad, Janne och Ulf och vi lyckades tillsammans med Labbe/Anna/Staffan sämst av LEJ-lagen. C-slutspel, vi åkte ut i kvarten, Labbarna direkt. 

På söndagen kom regnet och det regnade mer eller mindre hela dagen, ibland med betoning på mer. Martin hade nu hittat till Varberg och spelade med Mari. Eva och Gitten spelade ihop liksom Staffan/Labbe och Inger/Ann. Vad jag erfar inga framskjutna placeringar.

En av årets höjdpunkter inom boulen helt klart och har ni inte provat så passa på nästa år. Det ryktas att tävlingen då ska spelas helgen före midsommar för att undvika krock med det tidigarelagda SM’et i Kalmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *