Medaljer till Lejonkulan

Årets SM är över och väl hemkommen och utsövd kan jag nu summera mina intryck och våra resultat.

Deltagarmässigt skötte sig Lejonkulan med den äran, största klubb med 58 startande spelare. Mycket bra även om det av naturliga skäl var en bit kvar till de nivåer vi låg på sist, på hemmaplan, men jag tror ingen annan klubb mäktade med att komma över 40. Så där sticker vi ut.

Var vi hamnde i medaljligan har jag inte koll på men vi tog två silver och ett brons plus ett silver i ett mixat Yngre Junior-lag genom Viggo H.

CJN_220718_189.jpg
Första medaljerna gick till Lennie A, Inger B och Göran G som tog silver i V65 MxT.

CJN_220719_267.jpg
Siv och Bo E ville inte vara sämre så de knep silvret i V75 MxD.

CJN_220724_1.jpg
Viggo H spelade ihop med Gabriel BS Thilda K och klarade även de ett silver i klassen YJT. Foto Staffan G.

CJN_220723_1.jpg
Slutligen, på SMs sista dag, stämmer det mesta för Gunilla R och
Lennart A, som tidigare i veckan mest radat upp F i statistiken. Bra
spel gav ett brons i V75 D. Foto Gitten R.

I övrigt ett SM som alla nog längtat till, många glada återseenden och trevlig samvaro på det stundtals extremt varma spelområdet. Bra matcher, jag spelade nog en av mina bästa singlar på länge i poolen, varavade med mindre bra, precis som det ska vara. Det är ju en av tjusningar med boule.

Staffan lånade ut sitt fina tält som fick agera klubbtält under veckan och även om tältområdet låg lite avsides så fungerade det utmärkt för förvaring av stolar, ringar och annat ”tungt” som man inte ville släpa hem varje kväll. Vi hade även spelarmaterialet där men några hämtade aldrig ut det. Om du är en av de fyra som inte hämtade din pin och ditt programblad men ändå vill ha dom, kontakta mig.

CJN_220717_34.jpg
Klubbtältet. 

CJN_220717_33.jpg
och där delades det ut poollappar, namnbrickor mm. Här inför första spelstart, söndag morgon.


Alla klubbar hade inte samma framgång med sina tält som vi.

Klubbkvällen på Pitchers i onsdags samlade 14 medlemmar, många återbud pga värmen, men vi som var där kunde avnjuta god mat och dryck i trevligt sällskap med mycket bouelsnack. Ja, det blir typ boule dygnet runt en sån här vecka.

CJN_220720_290.jpg
”Fördrink” på Pitchers. Joakim och Inger T.

I tältet fanns även möjlighet att fylla i sitt resultat om man missade mig. Det går även att skicka SMS till mig om hur det gick och jag saknar i skrivande stund uppgift om hur det gick för: Göran C/Lennie A respektive makarna Årnfelt i Dubbel. Skicka gärna det till mig i formatet VFF eller VVVF där V står för vunnen match och F för förlorad.

Sammanställningen och underlaget för maratontabellen är klar men jag slutför det inte förrän senare i veckan. Kolla om allt är rätt eller om jag missat någon eller något resultat. Underlaget hittar du här.

CJN_220719_229.jpg
Trångt på ”lejonberget” under Mixeddubbel finalerna.

CJN_220719_246.jpg
Det är kul att vara på SM, även om man ”bara” når läktaren på cc och inte själva banorna.

CJN_220719_232.jpg
På banoirna hittar vi däremot Bosse som tycks tillbeda högre makter om en träff på kommande skott.

Spelområdet var till större del av samma typ som det varit de senaste gångerna, i Linköping och Karlstad, dvs 4-6-kross på asfalt, men det fanns även områden med naturligt grus och sten och för säkerhets skull även uppblandat med lite grästuvor. Så att träna på olika, svåra, underlag är nog aldrig fel. Problemet är att vi i princip aldrig tränar på kross på asfalt. Vad ska vi göra åt det?  På centercourten var det dock mera typ rullgrus med ”tjockare” partier

CJN_220717_62.jpg
Naturgrus kontra

CJN_220723_316.jpg
kross på asfalt. Slutsats? Det var svårt att markera lillen på båda 🙂

Ska jag våga mig på en sammanfattning av detta SM så får det bli med orden: på pallen, värmerekord? största klubb med en otroligt bra sammanhålling, ”alla” kollar på varandra, mycket bra lunchservering och en uppdaterad resultatredovisning och en centralt placerad centercourt.

Bara att träna i knappt ett år till dess att Kalmar står som värd sommaren 2023. Då redan v 27 och enligt ryktet än mer centralt. Spännande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *