SM i Kalmar

En typ av summering.

Så har jag då klarat av ännu ett SM, det 29.e faktiskt. De enda som jag, och många med mig, missat är pandemiåren 20 och 21. Annars är det check på alla sedan vårt första i Motala 1993. Således finns chansen till det 30.e i Lund 2024 men att komma upp i Mats Petersons, VAR, 40, som han satte i år, blir nog svårt. Tyvärr blev detta SM ett av mina sämre med blott en vinst i bagaget, den kom ihop med Gitten i MxD 65 och då spelade vi faktiskt riktigt bra, men säg den lycka som varar för evigt. Det höll i sig i halva skiljematchen sen tog den slut. Det var ju snabbt gjort att redovisa mina egna framgångar så jag får väl koncentrera mig på annat trevligt under veckan.

Wrang sorterar pins, program och poollappar.

Det börjar redan på lördagen då ”alla” vill ha sina poollappar och annat smått och gott som ingår i startavgiften. Tyvärr fick inte alla vare sig SM-pin eller programmet med motiveringen att alla vill inte ha så det får de som vill hämta i sekretariatet. Förmodligen beror det på att det är jobbigt att räkna rätt antal till alla klubbar.

Med poollapparna i högsta hugg börjar vi med MixedTrippel på söndagen, somliga på banområdet ”Ölandskajen” medan andra får spela på banområde ”Stortorget”. Skillnaden på underlag kan inte vara större. På Ölandskajen ren asfalt blandad med stenmjöl och stenar på sina ställen medan det på Stortorget inte fanns en enda sten, annat än under stenmjölet, vilka vissa fick erfara.

Anneli, Bengan och Åke spelade på Ölandskajen på den delen med stenmjöl på asfalt.
Medan Rasmus, Tomas och Malin fick prova på det betydligt besvärligare underlaget.
Joakim, Torkil och Inger spelade på Stortorget och dess stenmjöl.
Inramningen av Stortorget är minst sagt mäktig.

I MixedTrippel inledde Årnis, ihop med Inger och Arne, sin historiska resa mot tre guld men det kan ni läsa om på annan plats eller kolla in resultaten sist i detta inlägg.

Dag två är lika med MixedDubbel och då jag spelade själv har jag inga bilder därifrån men Gitten och jag spelade på en av gatorna i centrum. En nog så intressant upplevelse med Kalmarbor och turister som gladeligen kom vandrande utan att ha en aning om att de plötsligt befann sig på en boulebana. Det fungerade dock bra och vad jag vet hände inga olyckor, även om det var nära med studsande klot ett par gånger.

Så här kunde det se ut på Storgatan under MxT.
Inger och Göken, i lag med Lennie som var trött, knep brons i MxT V65.
Brons tog även Viggo och Kevin ihop med Mercedes i ett mixat lag.

På tisdagen blir det vilodag för oss som åkt ur MxD, dock inte för Årnisarna som fortsätter sitt segertåg och spelar till sig änne ett guld frampå kvällen.

Gick långt i MxD gjorde Rasmus som var huvuddomare. Gitten stöttar.

Onsdag morgon och singel för samtliga klasser. Börjar med att få stryk med 12-13 av en Arne från BOO, med iaf två missade matchlägen. Blir trött och förlorar mot farbror Bosse från Flen av bara farten. Bortsett från Årnis som ånyo tar ett guld, på torsdags kvällen, är våra framgångar i singel begränsade. Janne tar sig dock till kvarten i V65 innan det blir stopp. Anna som inte spelat så många SM i sina dagar sätter dock PB genom vinna två raka i poolen innan det tar stopp i 32-delen. Starkt jobbat.

Anna i en svettig match, i dubbel bemärkelse, som slutade på 10.

Onsdag kväll och klubbafton på Hjalmars Bar. 25 lejonkulor i källaren, hukades undan regnet, som hade gått förbi när vi skulle cykla hem. God mat och dryck i trevligt sällskap och miljö, men var det inte lite mörkt i lokalen? Bra roddat av Anna och det kanske var tur att inte fler av de potentiella 57 medlemmarna (största klubb på SM, igen) anmälde sig, för då hade vi inte fått plats.

En dylik skyltning inger ju onekligen förhoppningar.

Torsdag morgon och SMs tyngsta klass Trippel drar igång. Jag spelar ihop med Ulf och Janne på banorna som Gud glömde eller banorna från helvetet, välj själv vilket epitet som passar bäst på banor som till hälften består av ren asfalt och till hälften av stenar på hårt underlag. Högen med stenmjöl som låg straxt intill bana 127-128 fick en och annan trånande blick. Varför inte lägga mjölet på asfalten? Nu gick det inget bra och även om man givetvis vill skylla på underlaget så var ju trots allt motståndarna på samma underlag. Vi försökte, och lyckades väl, att hålla humöret uppe mellan stenträffarna men det hjälpte inte. Ett par gravöl passade bra den blåsiga dag.

Inget ont som inte för något gott med sig.
Av landets 15 nationella domare har vi tre i Lejonkulan. Micke P jobbade under trippeln bl a.

I trippeln tar Årnis guldsaga slut och han får ihop med Inger och Arne nöja sig med bronset. Det är ju inte så illa det heller. Viggo tar hem ett silver ihop med Niklas och Gabriel från TRX.

Finalerna vill ”alla” se.
Vann ÖT gjorde Albin, Björn Folke och Sten, alla med ett förflutet i LEJ.

I trippelslutspelet och under hela dubbeln var jag domare och kunde inte ta så många bilder men det fick jag kompensera med att dela ut kort i stället. Det blev 12 totalt. Trots att vi till vardags spelar mycket dubbel så lyckas vi sällan nå långt i denna disciplin. Längst i år gick Eva och Annika som tog sig till kvarten där det lite snöpligt tog slut mot de blivande svenska mästarna från värdstaden Kalmar, Eva och ”Frasse”.

Sekretariatet på Stortorget, Oliver och Simon Thorell roddar.

I och med min domarinsats i dubbel var denna SM-vecka över och det sista jag gjorde var att gratulera Eva och ”Frasse” från Calmar Petanque till guld i damdubbel.

Sammanfattning: Onödigt utslagsgivande underlag på Ölandskajen, häftigt och mäktigt med spel i centrum. Tre banområden i singel, hur många märkte ens att ”Muren” fanns? Fattades möjlighet att rapportera resultat på Ölandskajen. Varför lär sig inte SBF att tillhandahålla lillar på centercourten så att alla i publiken kan se dom? Och var var prispallen? Vädergudarna var trots allt på vår sida även om det stundtals blåste rejält.

Resultat LEJ:
Guld: V75 MxT, Lars-Erik, Inger & Arne. V75 MxD Lars-Erik & Inger. V75 S Lars-Erik. YJ MxD Viggo.
Silver: YJT Viggo.
Brons: JMxT Viggo & Kevin. V65 MxT Inger B, Göken & Lennie. V75 T Lars-Erik, Inger & Arne.
Kvartar: V55 MxT Håkan, Monica & Wrang, V55 MxD Håkan & Monica. V65 S Janne. DT Gitten, Malin & Inger T. DT Eva B, Monica & Gabriella. DD Eva B & Annika.