Upplösningen på rysaren i division 1 norra öppen

Att det skulle bli tight det förstod vi efter seriesammandrag 1 i Västerås, men så spännande kanske man inte trott….. Men låt oss ta det från början i detta sammandrag som gick av stapeln i Ulricehamn och som samlade kring 800 spelare.

Halva laget (Daniel, Henrik, Gabriella och Peter B) åkte redan på fredagen för att kunna vara med i en propagandatävling i dubbel som värdklubben för seriespelet, Ulricehamns IF, inbjöd till och som spelades under fredagseftermiddagen. Kring 60 deltagande dubbellag och våra spelare möttes i A-slutspelets kvartsfinal där Henrik och Daniel slog ut Gabriella och Peter. I semifinalen gick dock Henrik och Daniel på pumpen då de förlorade mot Thomas Wiede och Annelie Westin, men starkt gjort av båda våra lag att gå så långt i ett starkt startfält och en bra början på helgen.

Våra fyra återstående spelare anslöt på lördag morgon och vi hade liksom i förra serieomgången delat laget i två halvor, Rasmus, Johan B, Stefan och Gabriella utgjorde den ena halvan (lag 1) och Peter B, Henrik, Daniel och Janne den andra (lag 2)

Vi inledde helgen med spel mot Sundsvall, där det blev oavgjord men liksom i Västerås så missade vi även den här gången ett stort matchläge, surt. Under den här matchen så började regnet komma och det höll i sig resten av dagen och kvällen som blev riktigt blöt.

Sitting Boule stod sedan på tur där vi kom i underläge med 0-2 och vi lyckades inte vända till oavgjort utan förlorade med 1-3. Två av matcherna var mycket jämna men bara en gick vår väg.

Sista matchen på lördagen var mot alltid lika svårspelade Svärdsjö. 1-1 efter halva mötet och oavgjort även till slut. Två knappa men sköna vinster och en 12-13 förlust på mycket regntunga banor. Matchen var färdigspelad 21,45 och hotellets restaurang och reception i Borås var stängda men vi fick lyckligtvis portkod och kod till ett nyckelskåp via sms trots att hälften av rummen inte var betalda. Det blev McDonalds på väg till Borås och vi anlände till hotellet strax innan kl 23 och då började ett febrilt arbete med att få kläder och skor torra, hårfönen gick för fullt i åtminstone ett av rummen.

Fuktig lördag i Ulricehamn.

Ytterligare en viktig match på söndagsmorgonen, nu mot Solnas stolthet, AIK. Ett tungt 0-2 underläge i halvtid med en 12-13 förlust. Vi vinner den tredje matchen med 13-12 men åker tyvärr dit i den sista med 12-13. 3-1 till AIK som i det här läget börjat få upp hoppet om nytt kontrakt medans situationen för vår del ser alltmer tuff ut. 

Nu skulle det avgöras i sista mötet mot serievinnarna Fagersjö. Lagdel 2 har nu börjat hitta spelet efter en lite trög helg, vinner första matchen vilket innebär 1-1 i halvtid. Lagdel 1 vinner sin andra match och vi har 2-1 och en poäng säkrad men vi vet inte om det räcker till nytt kontrakt. Den sista rundan i match 2 var grym, två skott som stannade på poäng vilket innebar 3 på plats, Fagersjö lägger in igen vi skjuter bort, Fagersjö lägger sin sista kula precis bredvid lillen, Vi missar första skottet men får bort deras klot utan att röra lillen med vårat sista klot och vinsten är ett faktum, vilken rysare.

Tre av sex lag slutar på nio poäng, vi har bättre matchkvot än AIK vilket innebär att vi slutar på en fjärde plats i tabellen och att vi spelar kvar i division 1 öppen även nästa säsong. En bra inställning i hela laget under hela helgen trots en riktigt jobbig lördag vädermässigt,  mycket snyggt jobbat!

Hela div 1-truppen på en bild, som är ett montage.
Daniel, Stefan, Johan, Henke, Janne, Jakob, Rasmus, Gabriella och Peter.

…./Janne, lagledare

2 idéer beträffande “Upplösningen på rysaren i division 1 norra öppen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *