Nästa Norsholm

Årets klubbresa gick av stapeln den 25.e maj och efter lite gissningar i bussen medan vi skumpade fram utmed gamla E4:an hamnade vi till slut i Norsholm. Hamnade i ordets rätta bemärkelse för spelplatsen var vackert belägen utmed Göta kanal, så och Kapten Billes restaurang och café där vi så småningom intog en välsmakande lunch med kaffe och kaka, raskt serverat av trevlig personal, vilket uppskattades, att det var raskt alltså – trevlig personal uppskattas alltid, då vårt tidschema för att hinna med sju omgångar var minst sagt tight. Det löste sig genom att Staffan, som arrangerade dagen ihop med Labbe medan undertecknad stod för själva tävlingsarrangemanget, lyckades senarelägga bussens ankomst en timme.

I den något fuktiga morgonluften inleddes poolspelet. 21 lag ger tre vardera av 4-lag och 3-lagspooler och som sagt pressat tidsschema så vi försökte hålla matcherna runt en timme sen blåste vi av med pågående omgång plus en till. Det blev jämt fördelat mellan vilka matcher som gick till 13 och vilka som avgjordes på tid med siffrorna 52-48 i procent.

21 lag rår inte på klubbrekordet, 24, men är tangerat näst bäst ihop med 2013. Var var vi då? Rekordåret var vi i Örebro.

Berit försöker ”övertala” kulan att hitta rätt.

De steniga, ömsom tjockt med stenar som det gick att få tvärstopp i, ömsom rent och hårt och ”studsa all världens väg”, var minst sagt utmanande och tålamodskrävande. Som någon sa – ”att ha tränat i Vidingsjö har man inte mycket glädje idag”. Så är det säkert men vi har ju egna krävande banor utanför boulehallen och de som har tränat på dom hade säkert en fördel av det.

Full fart på poolspelet.

Allt efter som dagen led lättade dimman och lagom till lunchuppehållet, dvs efter poolspelet, tittade solen fram och den kom för att stanna resten av dagen. Mycket bra bouleväder denna gång till skillnad från fjolårets kylskåpsupplevelse i Söderköping där det inte hjälpte hur många lager man än tog på sig i den kalla vinden. Nu sökte många i stället skugga.

Alla lät sig väl smaka av den välsmakande lunchen.

Så här gick poolspelet:

Pool 1: Håkan/Monica, Kjell/Ingvor, Richard/Eric, Marie/Anita
Pool 2: Gabriella/Janne, Wrang/Lotta, Gunilla/Lennart, Ami/Micke
Pool 3: Staffan/Lennie, Ann/Inger, Lars-Erik/Inger
Pool 4: Labbe/Anna, Åke/Berit, Johan/Gitten
Pool 5: Peter/Sven-Erik, Tomas P/Sten-Magnus, Bengan/Anneli
Pool 6: Curt/Birgitta, Göken/Arne, Per/Inger, CarlErik/Birgitta

Åttondelar:

Göken/Arne – Tomas/Sten-Magnus 9-4
Wrang/Lotta – Åke/Berit 8-4
Gabriella/Janne – Ann/Inger 13-1
Peter/Sven-Erik – Kjell/Ingvor 5-13

Fördelen med att åka buss – man har publik på finalen.

Kvartsfinaler:

Håkan/Monica – Göken/Arne 13-0
Staffan/Lennie – Wrang/Lotta 6-12
Labbe/Anna – Gabriella/Janne 4-10
Curt/Birgitta – Kjell/Ingvor 5-13

Semifinaler:

Håkan/Monica – Wrang/Lotta 6-13
Gabriella/Janne – Kjell/Ingvor 13-0

Finalen är igång.

Final:

Gabriella/Janne – Wrang/Lotta 2-0, 4-0, 6-0, 6-1 J duttar bara till klotet som ska skjutas och det rullar in på poäng, 6-4 mycket bra skytte av W, 9-4 två mycket bra lägg av G som W bara mäktar med att få bort det ena följt av två bra lägg av J, 11-4 bra lägg och skytte bäddar för ännu en tvåpoängare, G lägger på lillen, W skjuter bort med stannar inte – det gör J, 13-4 efter två bom av W på G:s kula kort om lillen, bom på lilleskott, L lägger bort båda sina kvarvarande, G lägger för match men kulan svänger ut vänster, det gör inte J:s. Klart 13-4 och nya klubbmästare i Gabriella Karp och Janne Åsberg.  

Grattis!

Årets finalister, Lotta och Wrang, silver och Janne och Gabriella, guld.

Vi körde även en B-turnering för de utslagna från poolerna och åttondelarna. Den vanns av Richard/Eric före Johan/Gitten.

Rätt svar: 2013 var vi Mölltorp.

1 idé beträffande “Nästa Norsholm”

  1. Vi tackar så mycket Staffan, Labbe och Johan för en trevligt arrangerad klubbresa. Det var fler inblandade och ett tack till dessa personer också. Vi uppskattar verkligen ert engagemang.
    Hälsningar Inger och Per

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *